Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

ZORUNLU EMEKLİLİK KALDIRILSIN “696’LI ÇALIŞANLAR EYT’DE İSTEĞE BAĞLI EMEKLİ OLSUNLAR”  TALEBİMİZ KARŞILIK BULDU!

2022-11-30

ZORUNLU EMEKLİLİK KALDIRILSIN “696’LI ÇALIŞANLAR EYT’DE İSTEĞE BAĞLI EMEKLİ OLSUNLAR”  TALEBİMİZ KARŞILIK BULDU!

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN AÇIKLADI:

“ EYT düzenlemesinde zorunlu emeklilik şartını ortadan kaldırıyoruz”
 

Hak-İş Konfederasyonumuz başta olmak üzere Oleyis Sendikası olarak uzunca bir süredir dile getirilen ve “696 KHK’lı işçiler EYT mağduru olmasın, zorunlu emeklilik kaldırılsın, 696’lılar isteğe bağlı emekli olsunlar” talebimiz karşılık buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinde zorunlu emeklilik şartının ortadan kaldırılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen işçilerin “zorunlu emekli” edilmeleriyle ilgili çekincelerine ilişkin soruya “Bu düzenlemede o zorunlu emeklilik şartını ortadan kaldıracağız. Biliyorsunuz KHK ile kadroya geçen işçiler, ‘Sen şu kadar çalıştın, artık emekli olursun.’ denilerek zorla emekli ediliyorlar. Onu ortadan kaldıracağız. İsteğe bağlı olarak yasal sınırda çalışabilecekleri süre kadar çalışabilecekler.” yanıtını verdi.

HAK-İŞ KONFEDERASYONUMUZ VE BAĞLI SENDİKALAR OLARAK “ZORUNLU EMEKLİLİK KALDIRILSIN” DİYEREK BİR ÇOK ÇALIŞMA YAPTIK

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Bilgin’i ziyaret ederek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT),Zorunlu Emeklilik, geçici mevsimlik işçilerle ilgili konular başta olmak üzere çalışma hayatının gündemine ilişkin görüşmüş, HAK-İŞ’in görüş ve taleplerini Bakan Bilgin’e iletmişti.

Oleyis Sendikamız başta olmak üzere Hak-İş Konfederasyomuza bağlı sendikalar Emeklilik Çalıştayı düzenlemiş ve Sosyal medya üzerinden etkinlik yaparak 696 Sayılı KHK’da yer alan ancak başta Anayasa olmak üzere, eşitliğe aykırı olan bu düzenlemenin kaldırılmasını talep etmiştir.

 

Bu uygulamanın kaldırılması için taleplerimize tepkisiz kalmayarak uygulamanın sonlandıracağı açıklamasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın; Vedat BİLGİN’e teşekkür ederiz.

Bu konu ile alakalı gerekli yasal adımların biran önce atılması temennisiyle, tüm emekçilerimize hayırlı olmasını dileriz..

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım