Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

SÖZDE DEĞİL.. ÖZDE SENDİKACILIĞIN TEK ADRESİ OLEYİS

2021-06-22

Sahadayız… İBB bağlı  BELTUR  ve Spor İstanbul işyerlerimizde ziyarette bulunduk.

Pandemi süreci maalesef en çok bizim işkolumuzu etkilendi.  Bu zor süreçte sahada olarak işçilerimizin yanında yer aldık. Sorunlarına anında müdahil olarak çözüm odaklı bir sendikacılık aylayışıyla her zaman üyelerimizin yanındayız.

İşçinin iradesi dışında gerçekleşen 696 sayılı KHK sebebiyle gerçekleşen iş kolları değişikliği üyelerimizin önemli bir kısmını kaybetmiş, işkolumuzdan 4.669 üyemiz Oleyis Sendikasından ayrılmak zorunda bırakılmışlardır. 2020 Temmuz istatistiklerinde 11.838 olan üye sayımız Ocak 2021 7.169 olmuştur. 74 yıllık Oleyis Sendikası Ocak ayı istatistiklerinde ilk defa baraj altı kaldı.

Sendikamızın baraj altı kalması Oleyis Sendikasının örgütlenmesine, yada var olan Toplu İş Sözleşmelerinde yetkisinin olmaması anlamına gelmiyor. Yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmelerinde yasa gereği imza atan sendikanın yetkisi devam eder. Beltur işyerlerinde ve Spor İstanbul işyerlerinde yetkili tek sendika HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı  OLEYİS Sendikasıdır. 1 yıldan fazla yürürlük süresi olması gerçeğine rağmen işçi kardeşlerimiz üzerinde yalanlar üzerine kurgulanmış sözde “sendika” lar ortaya çıktığını görmekteyiz.

“Oleyis Sendikasının yetkisi düştü”, “baraj altı kaldı” gibi akla, hukuka uygun olmayan gerekçeler üreterek üyelerimiz üzerinde olumsuz imaj oluşturmaya çalışmalarını “Sendika ahlakına”, “emeğe” saygısızca girişim olarak değerlendiriyoruz.

KHK ile üye sayımızda ortaya çıkan durumu  işyerlerimizde “Tek yetkili sendikayız” gibi bir yalan ile işçi kardeşlerimizi gerçek olmayan vaatler vererek kandırmaya çalışmaktadır.  Tekraren Beltur işyerlerinde ve Spor İstanbul işyerlerinde yetkili tek sendika HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı  OLEYİS Sendikasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu salgın sürecinde işçiyi yalan vaatlerle kandırmaya çalışmaktadırlar. “İşkolunda tek yetkili sendikayız” diye sözde sendikacılık yapanlar biliyorlar ki işçilerimizin Toplu İş Sözleşmesinden yararlanabilmesi için 01 Kasım itibariyle Ana işkolu olmaları sebebiyle 20 binden fazla işçi iradesi dışında bu sendikaya üye olmak zorunda kalmışlardır.

BELTUR işyerinde 3 yıllık bir mahkeme sürecinin ardından  2 yıl önce bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Oleyis sendikası olarak  her zaman sahada olarak işçimizin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz.  Beltur İşverenimizle sosyal diyalogla ile yürüttüğümüz bir akdimiz var. 

Spor İstanbul işyerimizde 2 yıl önce imzaladığımız bir toplu iş sözleşmemiz var.  BELTUR  ve Spor İstanbul işçileri her zaman Sendikalarının yanında var olmaya devam edeceklerdir. Biz üyelerimizi sahada tek tek dolaşarak alın teri dökerek örgütledik. Oleyis Üyeleri Emeği, Hakkı, Mücadelenin ne demek oluğunu bilirler.

Teşekkürler Kıymetli Yol arkadaşlarımıza.  Biz büyük bir aileyiz. Oleyis Sendikası olarak Türkiye genelinde 8 Şube Başkanlığı ve İstanbul da 2 Bölge Temsilciliğimizle, işyeri temsilcilerimizle her zaman işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE OLEYİS SENDİKASI

 

FOTO GALERİ >>> SPOR İSTABUL İŞYERİ ZİYARETİMİZDEN

FOTO GALERİ >>> BELTUR İŞYERİ ZİYARETLERİMİZDEN

 

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım