Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

ÖZ MADEN-İŞ SENDİKAMIZIN 4. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

2023-01-28

ÖZ MADEN-İŞ SENDİKAMIZIN 4. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

 

Sendikamızın Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi ve İç Anadolu Şube Örgütlenme Sekreterimiz Halit Burak Kolsal, 28 Ocak 2023 tarihinde Öz Maden-İş Sendikamızın 4.Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Öz Maden-İş Sendikası 4.Olağan Genel Kurulu, 28 Ocak 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşti.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz Maden-İş Sendikamızın Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yöneticileri ile Öz Maden-İş Sendikamızın delegeleri ve üyeleri katıldı.

Arslan, Genel Kurulun HAK-İŞ ve Öz Maden-İş Sendikamız, çalışanlar ve delegeler için hayırlı olması dileğinde bulunarak şunları kaydetti;

“HAK-İŞ Büyük Bir Davadır”

HAK-İŞ’in sendikal örgütlenmede ve çalışma hayatında önemli bir bütün olduğunu ve tüm işkollarındaki sendikalarımızın işkollarının en büyük sendikası olması hayali olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ büyük bir güçtür. Büyük bir emektir. Büyük bir davadır" dedi.

HAK-İŞ'in Öz Maden-İş Sendikamızın kuruluşundan bu yana her türlü katkıyı yaptığını bundan sonrada yapmaya devam edeceğini söyleyen Arslan, "Öz Maden-İş Sendikamızın HAK-İŞ'in güçlü, etkin ve iş kolunun en büyük sendikası olması yönünde bir hayalimiz var” dedi.

Taleplerimizi Anımsattı

Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak, “Sayın Bakanımızla da geçen hafta bir değerlendirme toplantısı yaptık. İnşallah geçen yılki kamu çerçeve protokolünde yer alan geçici mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi, 696 Sayılı KHK’da özlük hakları eksik olanların özlük haklarının giderilmesi ve kadro alamayanların kadrolarının verilmesi konusunda mutabakatımız vardı. Bu mutabakatın çerçevesinde inşallah bu düzenlemelerin sırayla yapılmasını bekliyoruz ve arzu ediyoruz. Sayın bakanla da teyitleştik. EYT'nin parlamentoya Pazartesi günü geleceğini biliyoruz EYT'den sonra da geçici mevsimlik işçilerle ilgili ve 696 ile ilgili düzenlemenin geleceğinin müjdesini verdi” dedi.

Kamu Çerçeve Protokolü

Kamu Çerçeve Protokolü çalışmalarında TÜRK-İŞ’ten gelen talep üzerine birlikte çalışmalara başlandığının altını çizen Arslan, “ TÜRK-İŞ'in daveti üzerine HAK-İŞ'le birlikte çalışma taleplerini değerlendirdik. HAK-İŞ olarak o değerlendirmeye göre birlikte çalışabileceğimizi ifade ettik ve iki konfederasyonumuzun koordinasyon kurulları da ilk toplantılarını yaptılar. Pazartesi de ikinci toplantı HAK-İŞ'te gerçekleşecek. Bu toplantıdan önce de sendikalarımızla bir değerlendirme toplantısı yapılacak. KÇP'nin de inşallah mart ayı içerisinde toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılması talebimiz var. Çalışanların büyük talepleri var. Onları da kısa zamanda gerçekleştirmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak her zaman olduğu gibi kamu çerçeve protokolü başta olmak üzere yapılabilecek her konuda hem sorumluluk aldık hem de aynı zamanda üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yaptık. İnşallah bu dönem de kamu çerçeve protokolünde HAK-İŞ olarak katkılarımızı, desteğimizi en ileri şekilde gerçekleştirip ve kamu çalışanlarına iyi bir armağan vermek istiyoruz” dedi.

Arslan, belediye ve özel idarelerin de KÇP’ye dahil edilmesi konusunda büyük bir çaba sarf ettiklerini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın da bu görüşte olduğunu, yeni dönemdeki sözleşmede bütün kamu çalışanlarının, çerçeve protokole dahil edildiği bir modelin gerçekleştirileceğini vurguladı.

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım