Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

OLEYİS 74 YAŞINDA

2021-04-17

1947 yılında sınıf örgütlerinin kurulmasına izin verildiği ve sendikal örgütlenme de yasal zemine kavuştuğu zamanlarda ilk örgütlenmeyi başaran kesim otel, lokanta emekçileri olmuştur. 17 Nisan’da   Ankara’da sektör işçileri ilk örgütlenmeyi 74 yıl önce bugün Garsonlar Cemiyeti’ni kurarak yaptılar.

OLEYİS 74. Yıldır Türk turizmi ve hizmet sektöründeki emekçiler için yıllardır olduğu gibi gelecekte de sorun çözme yaklaşımını içeren bir sorumluluk üstlenmeye devam etmektedir.  Ülkemizin demokrasi ve demokratikleşme çabalarına sivil toplum örgütü olarak desteklemiş ve demokrasiyi engelleme girişimlerine karşı da cesaret ve kararlılıkla karşı durmuştur.

OLEYİS, 2010 yılında HAK-İŞ Konfederasyonuna katılarak Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile ortak bir tavır ortaya koymuş çalışmalarını bu politika ile sürdürmektedir.

OLEYİS olarak sendikal mücadelemizde insan emeğinin onuruna inandık. Sendika olarak sorumlu, ilkeli, tutarlı sendikacılık anlayışımızdan asla taviz vermedik. Katılımcı, akılcı, güçlü yaklaşımlarla toplumsal değerlerimizden taviz vermeden sendika iş kolumuzda çalışma hayatına yeni modeller ve yeni politikalar üretme çabasındayız. Mücadelemiz; diyalog, sosyal sorumluluk, istihdam, verimlilik, gibi kavramları önceleyerek slogandan uzak çözüm odaklı bir disiplin ile onurlu sendikal yürüyüşünün 74. Yılında sendikal mücadelenin en önemli aktörü olmuştur.

OLEYİS geçmişten günümüze doğal görevleri olan örgütlenme, TİS ve grevin ötesinde sosyal hayata, ekonomik hayata dair vizyonunu, misyonunu ve hareket alanını paydaş kuruluşlarla paylaşarak sorumluk almıştır, almaya da devam edecektir. Sendikal hayattaki hemen her konu ile ilgili iddiası, hedefi, duruşu ve çözüm önerileri olan OLEYİS, bu mücadelede teşkilatıyla birlikte omuz omuza hareket etmektedir. Sendikamız Şu an 8 Şube ve 2 Bölge Temsilciliğiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Turizm işkolunun birincisi olma yolunda hızla çalışmalarına devam etmektedir.

Onurlu sendikal mücadelemiz tüm teşkilatlarımız ve üyelerimiz ile birlikte 74 yıl boyunca olduğu gibi kararlılıkla sürdüreceğiz. OLEYİS 74.yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve insanlık için kutlu olmasını diliyor; nice yıllar boyunca yoluna devam edeceğine dair inancımla başta üyelerimize, herkese selamlarımı, saygılarımı iletiyorum.

 

VEDAT BÖKE

OLEYİS Genel Başkanı

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım