Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

HAK-İŞ - OLEYİS 81 İLDE 1 MAYIS İÇİN MEYDANLARDA 

2020-04-30

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bu seneki 1 Mayıs’ı 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında “1 Mayıs Haftası” olarak kutlayan HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs günü büyük şehirlerimizde tedbir amacıyla sokağa çıkma yasağının olmasını da dikkate alarak 30 Nisan 2020 tarihinde saat 11.00’da 81 ilde valiliklerce belirlenen alanlarda, temsili düzeyde katılımcıyla 1 Mayıs bildirisini okudu. 

HAK-İŞ olarak, tüm illerimizde belirli sayıda kişinin katılımı ile tüm tedbirlere ve sosyal mesafe kuralına uyarak, illerimizin meydanlarında, taleplerimizi ve önerilerimizi dile getirdik. 

HAK-İŞ’in 1 Mayıs Haftası kutlamaları kapsamında, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanlığımız yarın saat 09.00’da kazancı yokuşuna karanfil bırakacak. Ardından Atatürk anıtına HAK-İŞ’in 1 Mayıs çelengini bırakarak 1 Mayıs Bildirisini okuyacak. İstanbul İl Başkanlığımızın yanı sıra bazı illerimizde de 1 Mayıs bildirilerini okumak üzere HAK-İŞ İl Başkanlıklarımız 1 Mayıs’ta da alanlarda olacak. 

HAK-İŞ olarak, daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan iletmeye devam ediyoruz. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız.

HAK-İŞ İl Başkanlarımız tarafından okunan çalışma hayatına ilişkin talep ve önerilerimizin yer aldığı, HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisi yayınlandı.

HAK-İŞ olarak, bu 1 Mayıs’ta;

-              Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz.

-              Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine HAYIR diyoruz.

-              Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz.

-              Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz.

-              Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz.

-              Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz.

-              Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

-              İşyerlerinde İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz.

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım