Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

GENEL BAŞKANIMIZ VEDAT BÖKE HAK-İŞ KONFEDERASYONUMUZ TARAFINDAN DÜZENLENEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NÜN 8. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

2024-07-16

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde gerçekleştirilen programa Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Devlet SERT, Mehmet Ali Kayabaşı, Hak-İş Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Hak-İş Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Sendikamız Genel Başkanı Vedat BÖKE, 15 Temmuz gazilerimiz ve şehit Aileleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları katıldı.

Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan konuşmasında, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırının sekizinci yılına girildiğini hatırlatarak, “İşgal girişimine karşı direnen ve o gece şehit olan 252 şehidimize 2301 gazimize buradan bir kez daha minnetlerimizi şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize can sağlığı diliyoruz” dedi.

“15 Temmuz Bir Direniş Sembolüdür”

15 Temmuz’un Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu ve bugüne kadar yaşanan darbe girişimlerinden çok farklı olduğunu ifade eden Arslan, “Dolayısıyla 15 Temmuz, Türkiye'yi işgal girişimine karşı bir direniş sembolüdür. O nedenle burada Türkiye'nin değişik bölgelerinden metfun olan şehitlerimiz ülkemizin işgaline karşı soylu bir direnişi temsil etmektedirler” dedi. Ülkemizi parçalayıp bölmek daha sonra da işgal etmek üzere planlanmış 15 Temmuz hain işgal girişiminin milletimiz tarafından büyük bir onurla, büyük bir haysiyetle, büyük bir mücadeleyle ortadan kaldırıldığını söyleyen Arslan, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o gün milletin önünde saf tutan milletle beraber bu işgalcilere karşı dur diyen herkese şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun işgal girişiminin anlaşıldığı ilk andan itibaren tüm teşkilatını ve milletimizi sokağa davet ettiğini ve bu işgale karşı direniş için çağrıda bulunduğunu anımsatan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber milletimizle birlikte HAK-İŞ’çiler meydanları doldurmuş Türkiye'nin her yerinde bu işgalci hainlere karşı canını siper etmiştir” dedi.

“Ülkemizi Hainlere Teslim Etmedik”

Arslan, HAK-İŞ üyeleri Celaleddin İbiş’in Genelkurmay Karargahı önünde, Genelkurmaydaki işgali durdurmak için elinde sadece Türk bayrağı varken şehit edildiğini, Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’nın teröristlerin, işgalcilerin hedefi olan TürkSat'ı bu hainlere vermemek için canlarını feda ettiklerini, Hakan Gülşen’in ise hepimizin onuru, haysiyeti olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesini savunurken şehit olduğunu söyledi. Arslan, gazilerimizin de hainlerin kurşunlarına hedef olduğunu anımsatarak, “Gazilerimizle ve şehitlerimizin mücadeleleriyle bu ülkeyi hainlere teslim etmedik” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız” düsturuyla hareket ettiğini belirterek, “Bu işgal girişimine karşı milletimizin duruşu ve bu alçakların, hainlerin yenilmesi onlarla birlikte bütün emperyalist güçlerin yenilmesi Türk tarihi için çok önemli bir kilometre taşıdır” dedi. “Bu topraklarda vatan olarak, bu topraklarda bağımsız, özgür bir devlet olarak yaşamanın ağır bedellerini biliyoruz” diyen Arslan, “Bunları ödeyerek geldik. 15 Temmuz bu bedellerin en sonuncusudur. Ama bundan sonrası da olacaktır. Bundan sonra da hainlerin, alçakların, ihanet şebekelerinin, işgalcilerinin hedefi olacağımızı unutmayalım. Varsın birileri 15 Temmuz'u kurgulanmış bir darbe olarak söylesinler. Biz bu ülkede var olmaya, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını, özgürlüğünü korumaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bize düşen bu toprakları onurlu bir şekilde savunmak, onurlu bir şekilde bu topraklarda birlik, beraberliğimizi devam ettirmektir” dedi.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbetleri gerçekleştirdiğini anımsatarak, teröristlerin yargılama sürecinde de HAK-İŞ’in etkin olarak sürece müdahil olduğunu ifade etti. Yargılama sürecinde yaşananlara da işaret eden Arslan, “Bu alçaklar, bu hainler asla ve asla pişman değiller. Tam tersi ellerine fırsat geçtiği gün katliamlarına devam edecekler. Onun için milletimizi buradan uyarıyoruz” dedi.

“Türkiye Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Hainlere Asla Geçit Vermeyecek”

Arslan, hain terör örgütünün hedefinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızı yedirtmedik. Bundan sonra da yedirtmeyeceğiz inşallah. Çünkü o bu darbeci hainlerin bu işgalcilerin karşısında yegâne duran liderdi. Onun için Allah ona uzun ömürler versin. Onun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu hainlere asla geçit vermeyecek” dedi.

“Hainlere Karşı Uyanık Olmalıyız”

Şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha minnet ve şükran duygularını ileten Arslan, “Bu ülkenin sorunları olabilir. Ülkemiz içerisinde yaşanan bazı gerginlikler olabilir. Zaman zaman yaşadığımız tartışmalar olabilir. Ama bugün birlik ve beraberlik gününde hepimiz ortak hedefimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilelebet payidar kılmak için aramızdaki küçük sorunları bir kenara bırakmalıyız. Bu hainler başta Pensilvanya'daki terörist başı olmak üzere uyumuyorlar. Ülkemiz için hesaplarını devam ettiriyorlar. Bu hainlere karşı biz de uyanık olmalıyız” dedi.

Arsan, “15 Temmuz ülkemizi işgal girişimini Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız. Rabbim bize bir daha 15 Temmuz gibi ihanetleri, 15 Temmuz gibi işgal girişimlerini yaşatmasın. Milletimizin birlik, beraberlik, bütünlük içerisinde ilelebet bu topraklarda özgür bir cumhuriyet olarak yaşamamızı nasip etsin. Tekraren başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu ülkenin bekası için geleceğimiz için topraklarımızın bütünlüğünü savunmak için içeride ve dışarıda asayiş görevini yerine getirirken kaybettiğimiz bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcılarımız 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri başında dualar ederek, karanfil bıraktılar. Şehit aileleri ile sohbet ederek bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundular.

Şehitlerimizin Kabri ve Ailesine ziyaret

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Türksat'ta şehit düşen üyemiz Ahmet Özsoy için mezarı başında yapılan anma törenine katıldı.

Anma törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Öz İletişim-İş Sendikamız Genel Başkanı Semih Aydıner katıldı.

Bağlum’daki anma töreninin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz gecesi şehadet mertebesine ulaşan üyemiz Hakan, Lütfi Gülşen ve Mehmet Gülşen’in Kızılcahamam’da bulunan 15 Temmuz Şehitliği’ni ve ardından anneleri Muzaffer Gülşen’i evinde ziyaret etti.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım