Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER ANISINA DÜZENLENEN FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİNE KATILDIK

2023-11-29

Konfederasyonu HAK-İŞ tarafından düzenlenen, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Filistinli şehitler anısına HAK-İŞ Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan diktik.  

Etkinliğe Genel Başkanımız Vedat Böke, Genel Başkan Vekilimiz Serpil Açıkgöz, Genel Başkan Yardımcımız Derya Aydoğan ve Kadın Komite Başkanımız Sema Acar katıldı.
 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN:

“FİLİSTİNLİ ŞEHİTLERİMİZİ EBEDİYEN YAŞATACAĞIZ”
 

Filistin’li şehitler anısına gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Filistinli ve bütün şehitlerimizi ebediyen yaşatacağız ve birlikte bu mücadelelerle kardeşlerimize sahip çıkacağız. Gazzeli kardeşlerimize buradan selam gönderiyoruz. Direnin ve kazanacaksınız. ‘Ya özgürlük ya şehadet’ dediniz. ‘Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail’ diye diye inşallah bunları gerçekleştireceğiz.” dedi.

“ NE EMPERYALİST AMERİKA’YA NE DE KATİL İSRAİL’E BUNDAN SONRA RAHAT YOK”

İsrail ve Amerika’nın mutlaka uluslararası mahkemelerde yargılanacağını dile getiren HAK-İŞ Başkanı Arslan, “Ne emperyalist Amerika’ya ne de katil İsrail’e bundan sonra rahat yok. Bunlar hesap verecekler. Mutlaka uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar. Katil Amerika bu yaptıklarının hesabını insanlığa verecek. Buna inanıyoruz. Çünkü zulüm ebedi değildir Zalimlerin sonu mutlaka hüsrandır. Biz buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın Filistin, yaşasın HAK-İŞ.” İfadelerini kullandı.

FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ FAED MUSTAFA:

“HAK-İŞ’E BU ANLAMLI ETKİNLİK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
 

Fidan dikim etkinliğinde konuşmasına HAK-İŞ’e düzenlediği etkinlik için teşekkür ederek başlayan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, “”Filistinli şehitlerimiz adına fidan dikiyorsunuz ve şehitlerin ismi yer alıyor. Bu fidanlar büyüyecek. Büyüdüğü zaman gelecek nesil için hikayelerimizi anlatacaklar” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ KUDÜS KOMİTESİ BAŞKANI HÜSEYİN TANRIVERDİ:

“BUGÜN VAHŞETE DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

 

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Bugün dayanışmamızı ve Filistin’deki vahşeti ortaya koymak, katliama ve insanlık vahşetine dur demek için buradayız. Hem çalışanlar hem de Türk milleti ve devleti olarak Filistin’den yana olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Bugün Gazze’de, Batı Şeria’da ve Filistin genelinde şehit olan kardeşlerimiz için her birinin adına orman oluşturuyoruz. Onların adına fidanlar dikeceğiz. Onların anısını ve ismini yaşatacağız” dedi. 

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Filistinli şehitler için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım