Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ.

2017-01-29

OLEYİS SENDİKASI OLARAK DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ.

OLEYİS Sendikası, 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimini lanetleyerek, “Yaşananlar tam anlamıyla bir ihanettir. Halkın üzerine tank sürenler, halka karşı silah doğrultup, ateş edenler Türk halkını temsil edemezler. Bunlar, kökü dışarda, başka ülkelerin talebi ile ülkemizin rejimini, yönetimini devirmeye çalışan hainlerdir. Türkiyenin en eski sendikası sıfatıyla OLEYİS sendikası olarak Fetullah Gülen ve bu hainin kurduğu Terör örgütü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sendikamız adına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz” açıklamasında bulundu.

OLEYİS Sendikası Yönetim Kurulu toplanarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimini lanetliyoruz.

Düşmana karşı kullanılmak üzere vatandaşların vergileri ile alınmış olan; uçakların, helikopterlerin ve silahların vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanılması, milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanması, demokratik seçimle göreve gelmiş olan Cumhurbaşkanımıza karşı suikast teşebbüsü yapılması, başbakanın ve hükümet üyelerinin ve siyasi liderlerin ortadan kaldırılmak istenmesi, Genel Kurmay Başkanının ve bir kısım kuvvet komutanlarının esir alınması tam anlamı ile vatana ihanettir.

Fetullah Terör örgütünün ülke yönetimine silah yolu ile el koyma teşebbüsü; halkımızın demokrasiye sahip çıkarak canları pahasına direnişi, vatansever Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Emniyet Teşkilatımızın üstün gayretleri ile yok edilmiştir.

Bu konuda canlarını veren tüm vatandaşlarımıza, askeri ve sivil personelimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralanan binlerce vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Halkımız, Sayın Cumhurbaşkanızın çağrısına uyarak meydanlara çıkmış, tankların önüne yatarak, bu hain kalkışmayı önlemiş, hainlerin tuzaklarını boşa çıkarmıştır. Halkımız Cumhuriyetimize sahip çıkmış, demokrasimizi canı pahasına kurtarmıştır.

Halkın üzerine tank sürenler, halka karşı silah doğrultup, ateş edenler Türk halkını temsil edemezler. Bunlar, kökü dışarda, başka ülkelerin talebi ile ülkemizin rejimini, yönetimini devirmeye çalışan hainlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetullah Gülen Terör Örgütü hakkında yaptığı uyarıların doğru çıkması üzüntü verici olsa da bunun ülkemiz için bir sınav olduğuna inanıyoruz.

Birlik, bütünlük içinde olduğumuz zaman hiç kimsenin bu ülkeyi bölemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamış olduk. Halkımızın demokrasiye bağlılığı, yurtseverliğini kimse sorgulamaya kalkmasın. Canımızı, canlarımızı alabilirler ama vatanımızı bölemezler ve böldürmeyeceğiz.

Ülkemizin nice gencinin, askerinin canını alan pek çok olayın arkasında da bu hain örgütün olduğu ortaya çıkmıştır. O nedenle, bundan sonrası için tüm halkımızı ve işçi sınıfını uyanık olmaya çağırıyoruz. Bu hainlerin kökü kazınıncaya kadar onlarla topyekun mücadele sürmeli ve Fetullah Terör Örgütü tüm devlet içinden temizlenmelidir.

Bu uğurda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu inanç içinde; Türkiyenin en eski sendikası sıfatıyla OLEYİS sendikası olarak Fetullah Gülen ve bu hainin kurduğu Terör örgütü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sendikamız adına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz.

Bir daha bu acıları yaşamamak dileği ile tüm halkımıza geçmiş olsun diyor, demokrasi nöbetimizin son nefesimize kadar süreceğini ilan ediyoruz.”

TÜRKİYE OLEYİS SENDİKASI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım