Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

BÖKE’DEN EKONOMİK SALDIRILARA KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

2018-08-14

Sendikamız 15 Temmuz Şehitleri Abide’sinde bir anma programı gerçekleştirdi. Programa Genel Başkanımız Vedat Böke, Merkez Yönetim kurulu üyelerimiz ve kadın komite başkanımız ile birlikte katıldı. Programda yapılan duaların ardından yaptığı açıklamada Böke,  Ülkemize yapılan spekülatif ekonomik saldırılara karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Yaptığı basın açıklamasında Genel Başkan Böke “Ülkemizde görülen ABD vatandaşı Papaz Brunson’un davasına bahane eden Amerika, Türk yargısını hiçe sayarak küstahça salıverilmesini ülkemize dayatmaya çalışmaktadır. Bu davayı bahane eden ABD başkanının attığı twitten de anlaşılacağı üzere “ekonomik yaptırım uygulama” adı altında yine uluslararası anlaşmalara aykırı bir şekilde ülkemizin ABD’ye ihraç ettiği “çelik, demir, alüminyum” ihracatına iki kat vergi getirilmesine yönelik bir dizi adımlar atıldı. Amaçların aslında Papaz Andrew Brunson davası olmadığı açıktır.”

“Kur silahı üzerinden ekonomimizi sarsabileceklerini zanneden çıkarcı emperyalistler, ekonomik yaptırımlarla ülkemizi sindirebileceğine inanıyor. Yargılaması devam eden papaz üzerinden hukuk sistemimize müdahale etmeye çalışıyor. Milli onurumuzu, devletler arası teamülleri, Dünya Ticaret Örgütünün ortaya koyduğu şartnameleri, uluslararası hukuku, diplomatik kuralları tamamen hiçe sayarak 10 bin kilometre öteden bize emir vermeye teşebbüs ediyorlar. “

“Türkiye’yi hedef alan girişimlere karşı Türkiye tek yumruk olacaktır.”

Bu durum bize gösteriyor ki 15 Temmuz hain darbe girişiminin suçlularını iadeye yanaşmayan ABD, FETÖ yapılanmasının ülkemizde başaramadığı işgal planını ekonomimizi itibarsızlaştırma yoluna giderek başaracaklarını sanmaktadırlar. Yüksek faiz ve döviz kuruyla Türkiye’yi hedef alan girişimlere karşı tüm Türkiye tek yumruk olacaktır.

Bu ucuz ve bayatlamış spekülatif saldırılar hedefe ulaşamaz. En iyi örneğini verdiğimiz Kurtuluş savaşımızdan günümüze kadar nice saldırıları söküp atan azim ve kararlığımızdan hiçbir şey kaybetmedik.

Tüm dünya bilmelidir ki Aziz Türk Milleti ülkesine ne şekilde bir saldırı olursa olsun tek yürek olup milletinin bekasından başka bir şey düşünmez. OLEYİS Sendikası olarak bizde tam Milletimizin durduğu yerdeyiz. Seçilmiş hükümete, bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumluluğu getirmekten çekinmeyeceğimizi bildiririz. Bilinmelidir ki Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar geçen sürede olduğu gibi içimizde ve dışımızdaki hainler yine yenileceklerinden şüphemiz yoktur.

“15 Temmuz’da olduğu gibi yeniden destan yazacağız.”

Her mücadele fedakârlık ister bizler bu milletin bedel ödediği her saldırıda tavrı yine bedel ödeme üzerine olacaktır.  Milletimiz bu oyunun farkında ancak farkındalığın yanında mücadele de etmemiz gerekiyor bireysel sıkıntılarımızı bir kenara koyarak millet olarak bunlara karşı toplu tutum sergileyeceğiz. Bu yüzden OLEYİS sendikası olarak bu duyarlılıkla hareket ederek saldırıları boşa çıkaracağız. Bu mücadele ruhu ile yeni bir destanı daha 15 Temmuz’da olduğu gibi yeniden yazacağız.

Atlattığımız her sıkıntı millet olarak hareket etmemizin ne denli önemli olduğu her seferinde daha iyi anlaşılmaktadır. Emperyalist senaryolar oluşturarak bağımsız devletleri ambargo adı altında hedefe koyarak kendi çıkar planlarını uygulatmaya çalışıyor. Bugün ise hedefe koyulan Ülkemiz yeni bir destan yazmanın eşiğindedir.

“Tarihimizde saklı olan azim ve inancı bir kere daha görecekler.”

Amerika’nın ne dediği değil milletimizin ne dediği belirleyici olacak ve galip çıkan yine Aziz Milletimiz olacaktır. Ülkemiz hakkındaki bazı basın yayın organlarında yalan yanlış haberlerle besleyerek Türkiye'nin direncini kırabileceklerini düşünüyorlar. Bu durum Türk milletinin karakterinin bağımsızlık olduğunun hâlâ farkına varamadıklarını gösteriyor. Türkiye'ye tehdit ve şantaj dilini bırakmadan yol alamayacaklarını görecekler. Tarihimizde saklı olan azim ve inancı bir kere daha görecekler. Başarmayacaklar

Vedat Böke ve Oleyis Merkez Yürütme Kurulu ve Kadın Komite Başkanımız ile birlikte 15 Temmuz  şehitleri mezarları başında dua edildi

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım