Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

696 SAYILI KHK İLE KADROYA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN TAYİN - BECAYİŞ HAKLARI VERİLSİN!

2022-12-15

696 SAYILI KHK İLE KADROYA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN TAYİN - BECAYİŞ HAKLARI VERİLSİN!

YARATILAN MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN!

696 Sayılı KHK ile Kadroya Geçirilen binlerce Kamu işçisi aile bütünlüklerini koruyabilmek ve verimli çalışabilmek için tayin ve becayiş haklarını istiyor

Genel Başkanımız Sayın Vedat Böke, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen on binlerce işçinin tayin ve becayiş hakkının olmadığına dikkati çekti.

“Kamuda çalışan pek çok KHK’lı işçi, eşinin başka il ve ilçede olması sağlık veya eğitim gibi gerekçelerle, tayin, nakil talep etmektedir. Aile bütünlükleri kalmayan, yıllardır ailelerinden, çocuklarından ayrı şehirlerde görev yapan bu işçilerin artık aile birliktelikleri parçalanmaya ve boşanmalar artmaya başladı." ifadesini kullanan Başkan Vedat Böke, şöyle devam etti:

Öncelikle bu haklı taleplerin insani ve yerinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Kamu kurumlarında her koşulda canla başla çalışan, her türlü riskli çalışma ortamında görev yapan 696 KHK’lı işçiler kadroya geçtiklerinden beri kendilerine getirilen tayin ve becayiş yasağıyla daha da zor duruma düştü. Eşlerinden, çocuklarından ayrı başka şehirlerde görev yapan kamu işçilerinin aile birlikteliklerinin bir an önce sağlanması gerekiyor.

Artık bu haklı taleplerin ötelenmeden sorunun kalıcı şekilde çözümlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Böke,
"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın ve Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın, aile birlikteliği konusundaki hassasiyetleri ortada. Onların, 696 sayılı KHK kapsamındaki kamu işçilerinin tayin ve becayiş taleplerini dikkate alacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

OLEYİS BASIN

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım