Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

2017-01-29

OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bir mesajı yayınladı.
Böke mesajında “TÜİK verilerine göre; engelli nüfusu genel nüfusun 12.29’u yani yaklaşık 8,5 milyon vatandaşımız engellidir. Toplumumuzun bir parçası olarak engellilerimiz toplumla bütünleşme adına büyük sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların başında eğitim başı çekmektedir. 
Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli kardeşlerimizin önlerindeki en büyük engel eğitim, ulaşa bilirlik, fiziki yetersizlikler, istihdam gibi sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunların ortadan kaldırılması için bizlere, yerel ve mülki idarelerin tümüne büyük sorumluluklar düşmektedir." 
"Toplumun tüm kesimleri tarafından farkındalık duygusu içerisinde kucaklayarak yaşamlarını kolaylaştırmamız gerekmektedir. Toplum içinde varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle ülkemizdeki engelli kardeşlerimizin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” 
Unutmayalım ki engelli olmak onların sınavı, onların yaşamlarını kolaylaştırmak bizim sınavımızdır. 
Vedat Böke
OLEYİS Genel Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım