Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

“25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ”NDE KADINA ŞİDDETE HAYIR DEDİK

2022-11-25

Genel Başkanımız Vedat Böke, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde HAK-İŞ Genel Merkezi Önünde Konfederasyon Başkanımız Mahmut Arslan tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklamasına Genel Başkanımız Vedat Böke yanı sıra, Genel Başkan Vekilimiz Serpil Açıkgöz,
Genel Başkan Yardımcımız Derya Aydoğan,
İç Anadolu Şube Örtgütlenme Sekreterimiz Halit Burak Kolsal ve üyelerimiz ile katılım sağladık. 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN:

“ŞİDDETİN OLDUĞU YERDE GELECEK OLMAZ”

HAK-İŞ Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, şiddetin olduğu yerde barış, verimlilik ve geleceğin olmadığını belirterek, “Şiddetle mücadeleyi bir gün olarak değil, hayat boyu mücadele olarak göreceğiz.” dedi.

Arslan, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için bir zihniyet dönüşümünün yaşanması gerektiğini ifade ederek, “C190 sayılı sözleşmenin bütünüyle hem mensuplarımız hem de politika yapıcılarımız tarafından ayrıntılı bir şekilde bilinmesi gerekiyor.” diye konuştu.

HAK-İŞ KADIN KOMİTE BAŞKANI FATMA ZENGİN:

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET, İNSAN HAKLARI İHLALİDİR”

Basın açıklamasında bir konuşma gerçekleştiren HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini vurgulayarak “Kadın ve çocuklar aile içi şiddetin ilk mağdurlarıdır. Kadın cinayetlerinin yüzde 73’ü kadınların kendi evlerinde yaşanıyor. Hiç kimseyi şiddet, taciz ve cinayete kurban vermek istemiyoruz” dedi.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım