Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü

2017-01-29

1981 yılında BM  genel kurulunda alınan bir karar ile 25 kasım günü kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü olarak ilan edildi. o yıldan bu yana her 25 kasımda dünyanın her yerinde kadın örgütleri ve insan hakları örgütleri şiddetin sonlanması için, yaşam hakkına saygı gösterilmesi için etkinlikler gerçekleştiriyor.

Gerek Dünyada gerekse Türkiye de kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çabalar her geçen gün artmaktadır. Şiddet Toplumsal bir sorundur. Bu sorun kadının ve toplumun gelişmesinin önünde ciddi bir engeldir. Her gelir ve eğitim düzeyinden, her yaşta, bekar, evli, boşanmış kadınlar şiddet görmektedir. Şiddet zamana ve sosyal yapıya göre değişen bir kavram olmasına rağmen, son yıllarda en fazla dikkat çeken konulardan birisidir.

 Kadın Hakları konusunda öncelikle çözüme ulaştırılması gereken konu şiddettir. Kadına yönelik olan  bu şiddeti: cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış şeklini ortadan kaldırılması gerekir. Bu her bir nedene yönelik çözüm yollarının araştırılması zaruridir

Son olarak unutulmamalıdır ki  bu meselenin her alanda olduğu gibi çözümün en önemli dayanağı eğitim ve hukuk olmalıdır.

Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızdır.

TÜRKİYE OLEYİS SENDİKASI olarak  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” vesilesiyle kadına şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağımızı, yaşanılabilir bir dünya ve eşit cins yaşamı için tüm kadınlarımızın arkasında ve destekçisi olacağımızı bildiririz."

Mutlu ve huzurlu yarınlar dileriz.

 OLEYİS GENEL MERKEZ KADIN KOMİTE BAŞKANLIĞI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım