Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

2020-04-22

OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 100. açılış yılı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Böke, tebrik mesajında, TBMM'nin açılmasının, Büyük Türk Milletin her türlü saldırılara birlikte hareket edebilmesinin bir sonucu olduğunu belirtti. 

23 Nisan her yıl kutlanması sadece vatan sevgisinin değil bir milletin destansı mücadelesinin nişanesi olduğunu belirten Böke, mesajında şunları vurguladı:


"Anadolu’nun destansı diriliş mücadelesi dünyaya bir mesaj olarak, adalet ve yaşama gayesiyle yola çıkan Milli Mücadele'nin lideri, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile bütün kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Milli Mücadele'mizin zaferle taçlandırılmasının altında milletimizin azim ve kahramanlığı yatmaktadır. Aynı milletin bağımsızlık sembollerinden olan, kendini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Yılını OLEYİS olarak gönülden kutluyoruz.

Milletin Meclisi, Milli Mücadele karar alma noktasında büyük bir görev üstlenmiştir.  Türk milletinin özünde, kendi bağımsızlığının ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin ifadesini ortaya koymaktadır.

Büyük önder Atatürk’e göre çocuklar bir milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmiştir. Tarihimizin destansı mücadelesini yeni nesillerimize aktararak yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer nişanedir.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle etkilenen ülkemizde buruk geçse de içimizde yine aynı coşkuyu yaşadığımızı belirtmek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı , Üyelerimize, Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun, mutluluklar getirsin.

ATATÜRK DİYOR Kİ;

"Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye'nin istiklaline, temeli benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir."

 

Vedat Böke

OLEYİS Genel Başkanı

  

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım