Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

2019-03-15

OLEYİS Genel Başkanı Sayın Vedat Böke 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü için bir mesaj yayınladı

Sayın Vedat Böke’nin Mesajı

“18 Mart Çanakkale Zaferimizin 104. Yıldönümü, tüm olanaksızlıklar içinde yediden yetmişe tüm vatan evlatlarının Çanakkale'de sergilediği kahramanlıkta, birlik- kardeşlik ve dayanışma içinde bu aziz vatanı milletimize armağan etmiştir.

Millet olarak çok şanlı bir tarihi mirasın sahipleriyiz. Bu öyle bir miras ki içerisinde haklı gurur ve acıyı aynı anda barındırır. Geleceğimiz için vatanımız hangi koşullarda olursa olsun azim ve inancımızı asla kaybetmemiz gerektiğini, mücadele ruhumuzla daha müreffeh ve huzurlu bir Türkiye için geçmişimizden ilham alarak geleceğe daha güvenli bakabilmenin mihenk taşıdır Çanakkale.  Şanlı ecdat, vatanın her bir köşesi tehdit altındayken o zor günlerde bile asla mücadeleden geri durmadılar çünkü vatansız milletin olamayacağını,  çocuklarımızın esarete mahkum bir nesil olarak değil aklı hür, vicdanı hür, inancı hür, bir nesil için mücadele ettiklerini biliyorlardı. 1914’ün Kasımından 18 Mart 1915’e kadar Gelibolu Yarımadası’nda Conk Bayırında, Seddülbahir’de Anadolu’nun her karış toprağından Türk Milleti bu bilinçle nesilden nesile aktarılacak bir zafer yaşattılar.

18 MART Çanakkale Zaferi, 30 Ağustos1922’nin ilk basamağıdır. Kurtuluşun, dirilişin ilk mihenk taşıdır. Destansı bir şahlanıştır Çanakkale. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçen ilk kahramanlığı 18 MART’ın kıvılcımında doğmuştur. Kurtuluş Savaşımızdaki zaferin ilk ateşidir.

Aziz Türk Milletti söz konusu, vatanı, inancı, bağımsızlığı ve geleceği olduğunda neler yapabileceğini, 15 Temmuz hain darbe girişimde de canı pahasına mücadele ederek vatanını her türlü düşmanlığa karşı koruyacağını bir kere daha göstermiştir. Çanakkale’den bugüne kadar asil duruştan hiçbir şey  eksilmemiştir. Bu millet, yine ülkesi ve yarınları üzerinde plan yapan düşmanlarına Çanakkale ruhu ile mücadele edecektir.

Bu vesile ile, Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü gururla anarken, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.”

Yönetim Kurulu Adına

Vedat Böke

OLEYİS Genel Başkanı

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım