Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

2022-12-10

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
VEDAT BÖKE, “ÇALIŞMA HAYATINDA ÇALIŞAN HAKLARININ EVRENSEL STANDARTLARA ULAŞMAMIŞ OLMASININ BURUKLUĞUNU YAŞIYORUZ.”


İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucunda her yıl, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor…

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat BÖKE  “BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin dönümün de çalışma hayatında çalışan haklarının evrensel standartlara ulaşmamış olmasının burukluğunu yaşıyoruz” dedi.

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir.

İnsana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumun, huzur ve esenliğinin sağlanabilmesi, insan haklarına saygılı olmakla ve hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkündür.

Taşeronlaşmış bir çalışma modelinde, güvencesiz iş ve işçi sağlığı varken, iş güvenliği bakımından gerekli olan tedbirler alınmadan, çalışanların sağlığı tehdit altında iken insan haklarından bahsedilmesi mümkün değildir.

10 Aralık İnsan Hakları Gününün çalışma hayatındaki haksızlıkların ve adaletsizliklerin ve çalışma barışını olumsuz yönde etkileyen ayrıcalıkların sona erdirilmesine sebep olmasını dilerken,  Tüm çalışanların, Tüm halkımızın ve tüm insanlığın İnsan Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyor, insan haklarına saygı temelinde mutlu ve huzurlu bir gelecek temenni ediyoruz.
VEDAT BÖKE
OLEYİS SENDİKASI GENEL BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım