Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü: “İnsan Haklarının Göz Göre Göre Çiğnendiği Yer Gazze'dir.”

2023-12-09

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü : “İnsan Haklarının Göz Göre Göre Çiğnendiği Yer Gazze'dir.”

Bugün, tüm dünyada insan haklarının önemini vurgulayan, özgürlük, adalet ve eşitlik ideallerini yücelten bir günü birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Ancak, ne yazık ki, bu özel günde bile Gazze'deki kardeşlerimizin insan haklarına yönelik yaşadığı zorlukları unutmuyoruz.

Gazze, uzun yıllardır süregelen çatışma ve zorluklarla mücadele ediyor. Ancak, bu zorluklara rağmen, Gazze halkı insan haklarına olan inançlarını ve dayanıklılıklarını sürdürmektedir. Bugün, Gazze ve Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek ve Gazze'deki insan hakları mücadelesine olan desteğimizi ifade etmek istiyoruz.

İnsan hakları evrensel ve bölünmezdir; bu haklar tüm insanlar için geçerlidir. Gazze'deki kardeşlerimizin de bu haklara saygı gösterme, özgürce yaşama ve adil bir dünya talep etme hakları vardır. Oleyis Sendikası olarak, Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı duyarlılıkla yaklaşıyor ve Gazze halkının haklarını savunma mücadelesine destek veriyoruz.

Dünya İnsan Hakları Günü, Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatma ve birlikte daha adil bir dünya için çaba sarf etme günüdür. Umuyoruz ki, barış ve özgürlük Gazze'ye bir an önce gelecek ve insan haklarına saygı temel alınan bir dünya düzeni tüm bölgelerde hakim olacaktır.

Bu düşüncelerle İnsan Hakları Günü’nün, başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar ve tüm insanlık için daha fazla huzur, güven, hürriyet ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni ediyor, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, insan haklarına saygı temelinde huzurlu bir gelecek diliyorum..

 

Vedat BÖKE
Oleyis Sendikası Genel Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım